Uitspraak · Socialezekerheidsrecht

Rechtbank Rotterdam, 25 april 2025

ECLI:NL:RBROT:2025:5001Zaaknummer 25/2838

Instantie
Rechtbank Rotterdam
Datum uitspraak
25 april 2025
Publicatiedatum
29 april 2025
Zaaknummer
25/2838
Rechtsgebied
Bestuursrecht, Socialezekerheidsrecht
Procedure
Eerste aanleg - enkelvoudig
Zittingsplaats
Rotterdam
Soort
Uitspraak

Inhoudsindicatie

Vovo - pkv na intrekking - verweerder stemt in met pkv - ook aanleiding voor vergoeding griffierecht

Beslissing

De voorzieningenrechter:

- veroordeelt Stroomopwaarts tot betaling van € 907,- aan verzoekster;

- draagt Stroomopwaarts op het betaalde griffierecht van € 53,- aan verzoekster te vergoeden.

Deze uitspraak is gedaan door mr. M.G.L. de Vette, voorzieningenrechter, in aanwezigheid van E.C. Petrusma, griffier.

Uitgesproken in het openbaar op 25 april 2025.

griffiervoorzieningenrechter

Een afschrift van deze uitspraak is verzonden aan partijen op:

Tegen deze uitspraak staat geen hoger beroep of verzet open.

Volledige tekst

Inhoud van de uitspraak
  1. [verzoekster], uit [plaatsnaam], verzoekster
  2. Inleiding
  3. Beoordeling door de voorzieningenrechter
  4. Conclusie en gevolgen
  5. Beslissing
  6. Tegen deze uitspraak staat geen hoger beroep of verzet open.

RECHTBANK ROTTERDAM

Bestuursrecht

zaaknummer: ROT 25/2838

uitspraak van de voorzieningenrechter van 25 april 2025 in de zaak tussen

[verzoekster], uit [plaatsnaam], verzoekster

(gemachtigde: mr. I. Amghar),

en

het dagelijks bestuur van Stroomopwaarts MVS

(gemachtigde: mr. M. Raslan).

Inleiding

1. Met het bestreden besluit van 24 maart 2025 heeft Stroomopwaarts de bijstandsuitkering van verzoekster ingetrokken per 5 maart 2025. Verzoekster heeft hiertegen bezwaar gemaakt. Ook heeft zij de voorzieningenrechter gevraagd om een voorlopige voorziening te treffen.

2. Op 4 april 2025 heeft Stroomopwaarts het bestreden besluit laten vervallen en de bijstandsuitkering hervat vanaf 5 maart 2025.

3. Verzoekster heeft vervolgens het verzoek ingetrokken met daarbij het verzoek om Stroomopwaarts te veroordelen in de proceskosten. De voorzieningenrechter heeft Stroomopwaarts in de gelegenheid gesteld te reageren op dat verzoek. Stroomopwaarts heeft de rechtbank meegedeeld dat het zich niet verzet tegen een veroordeling de proceskosten voor het indienen van het verzoek om een voorlopige voorziening.

4. De voorzieningenrechter doet zonder zitting uitspraak op het verzoek om proceskostenveroordeling.[_ab7b82ef-5988-478c-ba62-af213f24d7f3]

Beoordeling door de voorzieningenrechter

5. De voorzieningenrechter wijst het verzoek toe. Stroomopwaarts heeft ingestemd met een proceskostenveroordeling.

Welke kosten dient Stroomopwaarts te vergoeden?

6. De proceskosten worden als volgt berekend. Verzoekster heeft zich laten bijstaan door haar gemachtigde. Deze gemachtigde heeft een proceshandeling verricht: het indienen van een verzoekschrift. Deze proceshandeling levert één punt op met een waarde van € 907,-. Dat betekent dat de totale proceskosten die Stroomopwaarts moet vergoeden € 907,- bedragen.

Conclusie en gevolgen

7. De voorzieningenrechter wijst het verzoek om een proceskostenveroordeling toe.

8. Nu Stroomopwaarts aan verzoekster is tegemoetgekomen, ziet de voorzieningenrechter aanleiding om Stroomopwaarts ook te veroordelen tot vergoeding van het door verzoekster betaalde griffierecht.

Beslissing

De voorzieningenrechter:

- veroordeelt Stroomopwaarts tot betaling van € 907,- aan verzoekster;

- draagt Stroomopwaarts op het betaalde griffierecht van € 53,- aan verzoekster te vergoeden.

Deze uitspraak is gedaan door mr. M.G.L. de Vette, voorzieningenrechter, in aanwezigheid van E.C. Petrusma, griffier.

Uitgesproken in het openbaar op 25 april 2025.

griffiervoorzieningenrechter

Een afschrift van deze uitspraak is verzonden aan partijen op:

Tegen deze uitspraak staat geen hoger beroep of verzet open.

Gepseudonimiseerd gepubliceerd door de Rechtspraak (open data, publiek domein). Bron: uitspraken.rechtspraak.nl. Dit is geen juridisch advies.