Uitspraak · Socialezekerheidsrecht
Centrale Raad van Beroep, 19 december 2018
ECLI:NL:CRVB:2018:4303Zaaknummer 17/1570 WIA
- Instantie
- Centrale Raad van Beroep
- Datum uitspraak
- 19 december 2018
- Publicatiedatum
- 11 januari 2019
- Zaaknummer
- 17/1570 WIA
- Rechtsgebied
- Bestuursrecht, Socialezekerheidsrecht
- Procedure
- Hoger beroep
- Soort
- Uitspraak
Inhoudsindicatie
Uwv heeft ter zitting erkend dat appellant per de beoordelingsdatum 40,62% arbeidsongeschikt is en in aanmerking komt voor een uitkering op grond van de WIA. Opdracht aan Uwv om nieuwe beslissing op bezwaar te nemen en veroordeling in proceskosten.
BESLISSING
De Centrale Raad van Beroep
- vernietigt de aangevallen uitspraak;
- verklaart het beroep gegrond en vernietigt het besluit van 19 april 2016;
- draagt het Uwv op binnen zes weken na verzending van deze uitspraak een nieuwe beslissing op bezwaar te nemen met inachtneming van deze uitspraak;
- bepaalt dat tegen de door het Uwv te nemen nieuwe beslissing op bezwaar slechts bij de Raad beroep kan worden ingesteld;
- veroordeelt het Uwv in de kosten van appellant tot een bedrag van € 1.503,-;
- bepaalt dat het Uwv het door appellant in beroep en hoger beroep betaalde griffierecht van € 170,- vergoedt.
Deze beslissing is uitgesproken in het openbaar. Zij is gebaseerd op de volgende overwegingen.
Het Uwv heeft ter zitting erkend dat de arbeidsdeskundige, zoals ook blijkt uit het rapport van 14 december 2015, heeft vastgesteld dat appellant per de beoordelingsdatum 40,62% arbeidsongeschikt is en in aanmerking komt voor een uitkering op grond van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen en dat de arbeidsdeskundige appellant per e-mail heeft geïnformeerd over deze bevindingen. Daaraan heeft het Uwv ter zitting het gevolg verbonden dat het bestreden besluit niet in stand kan blijven.
Om deze reden slaagt het hoger beroep en wordt beslist als weergegeven.
Waarvan proces-verbaal.
De griffier De voorzitter,
W.M. Swinkels B.M. van Dun
md
Volledige tekst
17 1570 WIA
Centrale Raad van Beroep
Meervoudige kamer
Proces-verbaal van de mondelinge uitspraak op het hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Limburg van 10 februari 2017, 16/1323 (aangevallen uitspraak)
Partijen:
[appellant] te [woonplaats] (appellant)
de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (Uwv)
Datum uitspraak: 19 december 2018
Zitting hebben: B.M. van Dun, B.J. van de Griend, E.C.R. Schut
Griffier: W.M. Swinkels
Appellant is niet verschenen. Het Uwv heeft zich laten vertegenwoordigen door
mr. M.J.H.H. Fuchs.
BESLISSING
De Centrale Raad van Beroep
- vernietigt de aangevallen uitspraak;
- verklaart het beroep gegrond en vernietigt het besluit van 19 april 2016;
- draagt het Uwv op binnen zes weken na verzending van deze uitspraak een nieuwe beslissing op bezwaar te nemen met inachtneming van deze uitspraak;
- bepaalt dat tegen de door het Uwv te nemen nieuwe beslissing op bezwaar slechts bij de Raad beroep kan worden ingesteld;
- veroordeelt het Uwv in de kosten van appellant tot een bedrag van € 1.503,-;
- bepaalt dat het Uwv het door appellant in beroep en hoger beroep betaalde griffierecht van € 170,- vergoedt.
Deze beslissing is uitgesproken in het openbaar. Zij is gebaseerd op de volgende overwegingen.
Het Uwv heeft ter zitting erkend dat de arbeidsdeskundige, zoals ook blijkt uit het rapport van 14 december 2015, heeft vastgesteld dat appellant per de beoordelingsdatum 40,62% arbeidsongeschikt is en in aanmerking komt voor een uitkering op grond van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen en dat de arbeidsdeskundige appellant per e-mail heeft geïnformeerd over deze bevindingen. Daaraan heeft het Uwv ter zitting het gevolg verbonden dat het bestreden besluit niet in stand kan blijven.
Om deze reden slaagt het hoger beroep en wordt beslist als weergegeven.
Waarvan proces-verbaal.
De griffier De voorzitter,
W.M. Swinkels B.M. van Dun
md
Gepseudonimiseerd gepubliceerd door de Rechtspraak (open data, publiek domein). Bron: uitspraken.rechtspraak.nl. Dit is geen juridisch advies.