Uitspraak · Socialezekerheidsrecht
Centrale Raad van Beroep, 20 juli 2012
ECLI:NL:CRVB:2012:BX3726Zaaknummer 12-1653 WAZ-PV
- Instantie
- Centrale Raad van Beroep
- Datum uitspraak
- 20 juli 2012
- Publicatiedatum
- 5 april 2013
- Zaaknummer
- 12-1653 WAZ-PV
- Rechtsgebied
- Bestuursrecht, Bestuursrecht, Socialezekerheidsrecht
- Procedure
- Hoger beroep
- Zittingsplaats
- Utrecht
- Soort
- Uitspraak
Inhoudsindicatie
Proces-verbaal van de mondelinge uitspraak. Handhaving mate van arbeidsongeschiktheid. De rechtbank heeft de bij haar ingediende beroepsgronden, die nagenoeg overeenkomen met de gronden zoals in hoger beroep aangevoerd, op juiste wijze in de aangevallen uitspraak weergegeven. De rechtbank heeft deze gronden beoordeeld en aangegeven waarom deze gronden niet slagen. De rechtbank heeft dit met juistheid gedaan. De Raad stelt zich dan ook volledig achter de overwegingen van de rechtbank en maakt deze tot de zijne.
BESLISSING
De Centrale Raad van Beroep bevestigt de aangevallen uitspraak.
Deze beslissing is uitgesproken in het openbaar. Zij is gebaseerd op de volgende overwegingen:
Bij de aangevallen uitspraak heeft de rechtbank het beroep van appellant tegen de beslissing op bezwaar van 31 maart 2011 ongegrond verklaard. Bij dit besluit heeft het Uwv zijn besluit van 1 februari 2011, het met ingang van 1 januari 2009 uitbetalen van appellants uitkering ingevolge de Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen (WAZ) als ware de mate van zijn arbeidsongeschiktheid 45 tot 55%, gehandhaafd.
Appellant heeft zich in hoger beroep met name op het standpunt gesteld dat ten onrechte uitsluitend naar de letter van de wet is gekeken en geen rekening is gehouden met de werkelijke situatie. Het Uwv zou in zijn geval het inkomen dat daadwerkelijk door hem verdiend is bij de berekening van de hoogte van zijn mate van arbeidsongeschiktheid moeten betrekken en niet zijn fiscale inkomen.
De rechtbank heeft de bij haar ingediende beroepsgronden, die nagenoeg overeenkomen met de gronden zoals in hoger beroep aangevoerd, op juiste wijze in de aangevallen uitspraak weergegeven. De rechtbank heeft deze gronden beoordeeld en aangegeven waarom deze gronden niet slagen. De rechtbank heeft dit met juistheid gedaan. De Raad stelt zich dan ook volledig achter de overwegingen van de rechtbank en maakt deze tot de zijne. Daaraan wordt toegevoegd dat de rechter niet de billijkheid van de wettelijke bepalingen mag beoordelen.
Waarvan proces-verbaal.
De griffier De voorzitter
(get.) J.R. Baas (get.) I.M.J. Hilhorst-Hagen
Voor eensluidend afschrift
de griffier van de
Centrale Raad van Beroep
EV
Volledige tekst
12/1653 WAZ-PV
Centrale Raad van Beroep
Enkelvoudige kamer
Proces-verbaal van de mondelinge uitspraak op het hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Leeuwarden van 2 februari 2012, 11/1073 (aangevallen uitspraak)
Partijen:
[Appellant] te [woonplaats] (appellant)
de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (Uwv)
Datum uitspraak: 20 juli 2012
Zitting heeft: mr. I.M.J. Hilhorst-Hagen
Griffier: J.R. Baas
Ter zitting zijn verschenen: Appellant en het Uwv heeft zich laten vertegenwoordigen door
mr. F.H.M.A. Swarts.
BESLISSING
De Centrale Raad van Beroep bevestigt de aangevallen uitspraak.
Deze beslissing is uitgesproken in het openbaar. Zij is gebaseerd op de volgende overwegingen:
Bij de aangevallen uitspraak heeft de rechtbank het beroep van appellant tegen de beslissing op bezwaar van 31 maart 2011 ongegrond verklaard. Bij dit besluit heeft het Uwv zijn besluit van 1 februari 2011, het met ingang van 1 januari 2009 uitbetalen van appellants uitkering ingevolge de Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen (WAZ) als ware de mate van zijn arbeidsongeschiktheid 45 tot 55%, gehandhaafd.
Appellant heeft zich in hoger beroep met name op het standpunt gesteld dat ten onrechte uitsluitend naar de letter van de wet is gekeken en geen rekening is gehouden met de werkelijke situatie. Het Uwv zou in zijn geval het inkomen dat daadwerkelijk door hem verdiend is bij de berekening van de hoogte van zijn mate van arbeidsongeschiktheid moeten betrekken en niet zijn fiscale inkomen.
De rechtbank heeft de bij haar ingediende beroepsgronden, die nagenoeg overeenkomen met de gronden zoals in hoger beroep aangevoerd, op juiste wijze in de aangevallen uitspraak weergegeven. De rechtbank heeft deze gronden beoordeeld en aangegeven waarom deze gronden niet slagen. De rechtbank heeft dit met juistheid gedaan. De Raad stelt zich dan ook volledig achter de overwegingen van de rechtbank en maakt deze tot de zijne. Daaraan wordt toegevoegd dat de rechter niet de billijkheid van de wettelijke bepalingen mag beoordelen.
Waarvan proces-verbaal.
De griffier De voorzitter
(get.) J.R. Baas (get.) I.M.J. Hilhorst-Hagen
Voor eensluidend afschrift
de griffier van de
Centrale Raad van Beroep
EV
Gepseudonimiseerd gepubliceerd door de Rechtspraak (open data, publiek domein). Bron: uitspraken.rechtspraak.nl. Dit is geen juridisch advies.