Uitspraak · Socialezekerheidsrecht
Centrale Raad van Beroep, 15 december 2010
ECLI:NL:CRVB:2010:BO7548Zaaknummer 09/3942 WAO-R + 10/5003 WAO-R
- Instantie
- Centrale Raad van Beroep
- Datum uitspraak
- 15 december 2010
- Publicatiedatum
- 5 april 2013
- Zaaknummer
- 09/3942 WAO-R + 10/5003 WAO-R
- Rechtsgebied
- Bestuursrecht, Socialezekerheidsrecht
- Procedure
- Hoger beroep
- Soort
- Uitspraak
Inhoudsindicatie
Rectificatie. De Centrale Raad van beroep rectificeert zijn uitspraak van 15 september 2010, 09/3942 WAO + 10/5003 WAO.
III. BESLISSING
De Centrale Raad van Beroep:
rectificeert zijn uitspraak van 15 september 2010, 09/3942 WAO + 10/5003 WAO als onder II is weergegeven.
Deze uitspraak is gedaan door D.J. van der Vos, in tegenwoordigheid van M. de Moor als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 15 december 2010.
(get.) D.J. van der Vos.
(get.) M. de Moor.
TM
Volledige tekst
Inhoud van de uitspraak
09/3942 WAO-R + 10/5003 WAO-R
Centrale Raad van Beroep
Enkelvoudige kamer
U I T S P R A A K
tot rectificatie van de uitspraak van de Raad van 15 september 2010, 09/3942 WAO + 10/5003 WAO
Partijen:
1. [Aappellant], wonende te [woonplaats] (hierna: appellant);
2. de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (hierna: Uwv).
Datum uitspraak: 15 december 2010
I. PROCESVERLOOP
De Raad heeft vastgesteld dat zijn uitspraak van 15 september 2010 een kennelijke fout in de beslissing of in de dragende overwegingen bevat.
De Raad heeft daarin aanleiding gezien partijen in de gelegenheid te stellen zich schriftelijk uit te laten over een rectificatie van de uitspraak.
Partijen hebben de Raad bericht geen bezwaar te hebben tegen de rectificatie van de uitspraak.
II. OVERWEGINGEN
De Raad heeft vastgesteld dat in de overwegingen en in de beslissing van zijn uitspraak van 15 september 2010 inzake de proceskosten onjuistheden staan vermeld.
In overweging 5 stond vermeld:
Met betrekking tot de proceskosten in beroep en in hoger beroep overweegt de Raad het volgende. De Raad acht termen aanwezig om op grond van artikel 8:75 van de Awb het Uwv te veroordelen in de proceskosten van appellant. Deze kosten worden begroot op € 644,- voor verleende rechtsbijstand in beroep en op € 322,- voor verleende rechtsbijstand in hoger beroep, in totaal € 966,-.
Overweging 5 wordt nu:
Met betrekking tot de proceskosten in beroep en in hoger beroep overweegt de Raad het volgende. De Raad acht termen aanwezig om op grond van artikel 8:75 van de Awb het Uwv te veroordelen in de proceskosten van appellant. Deze kosten worden begroot op € 644,- voor verleende rechtsbijstand in beroep en op € 644,- voor verleende rechtsbijstand in hoger beroep, in totaal € 1.288,-.
In de beslissing stond vermeld:
Vernietigt de aangevallen uitspraak;
Verklaart het beroep tegen het besluit van 8 augustus 2008 gegrond en vernietigt dit besluit;
Verklaart het beroep tegen het besluit van 4 mei 2010 gegrond en vernietigt dat besluit, doch slechts voor zover daarin is geweigerd de kosten in verband met de behandeling van het bezwaar te vergoeden;
Veroordeelt het Uwv in de kosten die appellant in verband met de behandeling van het bezwaar heeft gemaakt tot een bedrag van € 644,-;
Veroordeelt het Uwv in de proceskosten van appellant in beroep en in hoger beroep tot een bedrag van € 966,-;
Bepaalt dat het Uwv aan appellant het betaalde griffierecht van in totaal € 149,- vergoedt.
De beslissing wordt nu:
Vernietigt de aangevallen uitspraak;
Verklaart het beroep tegen het besluit van 8 augustus 2008 gegrond en vernietigt dit besluit;
Verklaart het beroep tegen het besluit van 4 mei 2010 gegrond en vernietigt dat besluit, doch slechts voor zover daarin is geweigerd de kosten in verband met de behandeling van het bezwaar te vergoeden;
Veroordeelt het Uwv in de kosten die appellant in verband met de behandeling van het bezwaar, beroep en het hoger beroep heeft gemaakt tot een bedrag van in totaal € 1.932,- te betalen aan de griffier van de Raad;
Bepaalt dat het Uwv aan appellant het betaalde griffierecht van in totaal € 149,- vergoedt.
De hiervoor weergegeven wijziging wordt in een gerectificeerd exemplaar van de oorspronkelijke uitspraak hersteld.
Aan deze uitspraak tot rectificatie is een gerectificeerd exemplaar van de oorspronkelijke uitspraak gehecht. De gerectificeerde uitspraak zal worden gepubliceerd op rechtspraak.nl en de oorspronkelijke uitspraak zal daaruit worden verwijderd. Het LJN-nummer van de gerectificeerde uitspraak zal gelijk zijn aan dat van de oorspronkelijke uitspraak.
III. BESLISSING
De Centrale Raad van Beroep:
rectificeert zijn uitspraak van 15 september 2010, 09/3942 WAO + 10/5003 WAO als onder II is weergegeven.
Deze uitspraak is gedaan door D.J. van der Vos, in tegenwoordigheid van M. de Moor als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 15 december 2010.
(get.) D.J. van der Vos.
(get.) M. de Moor.
TM
Wetsartikelen in deze uitspraak
Gepseudonimiseerd gepubliceerd door de Rechtspraak (open data, publiek domein). Bron: uitspraken.rechtspraak.nl. Dit is geen juridisch advies.