Uitspraak · Socialezekerheidsrecht

Centrale Raad van Beroep, 20 november 2009

ECLI:NL:CRVB:2009:BK4123Zaaknummer 09-3570 WAO

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
20 november 2009
Publicatiedatum
5 april 2013
Zaaknummer
09-3570 WAO
Rechtsgebied
Bestuursrecht, Bestuursrecht, Socialezekerheidsrecht
Procedure
Hoger beroep
Zittingsplaats
Utrecht
Soort
Uitspraak

Inhoudsindicatie

Uwv is geheel aan appellant tegemoet gekomen. Proceskostenvergoeding.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep,

Recht doende:

Vernietigt de aangevallen uitspraak voor zover aangevochten,

Veroordeelt de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen in de proceskosten van appellant in beroep en in hoger beroep tot een bedrag van in totaal € 644,00, te betalen door het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen,

Bepaalt dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen aan appellant het door hem in hoger beroep betaalde griffierecht van € 110,00 vergoedt.

Deze uitspraak is gedaan door G. van der Wiel, in tegenwoordigheid van A.C.W. Ris-van Huussen als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 20 november 2009.

(get.) G. van der Wiel.

(get.) A.C.W. Ris-van Huussen.

IvR

Volledige tekst

Inhoud van de uitspraak
  1. I. PROCESVERLOOP
  2. II. OVERWEGINGEN
  3. III. BESLISSING

09/3570 WAO

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

U I T S P R A A K

op het hoger beroep van:

[appellant], wonende te [woonplaats] (hierna: appellant),

tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 16 juni 2009, 08/3138 (hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen:

appellant

en

de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (hierna: Uwv).

Datum uitspraak: 20 november 2009

I. PROCESVERLOOP

Namens appellant heeft mr. G.B.A. Bol, werkzaam bij ARAG-rechtsbijstand te Leusden, hoger beroep ingesteld.

Het Uwv heeft een verweerschrift ingediend.

Beide partijen hebben de Raad toestemming geven om zonder zitting uitspraak te doen.

II. OVERWEGINGEN

1. Bij schrijven van 22 oktober 2008 heeft appellant beroep ingesteld tegen het besluit van het Uwv van 10 september 2008. Bij besluit van 19 december 2008 heeft het Uwv het besluit van 10 september 2008 ingetrokken en bepaald dat de mate van arbeidsongeschiktheid van appellant vastgesteld wordt op 45-55%. Omdat met dit besluit niet geheel aan appellant tegemoetgekomen is, is het beroep voortgezet en is een deskundigenrapport ingediend. Bij besluit van 21 april 2009 is het Uwv appellant geheel tegemoet gekomen en is het besluit van 19 december 2008 ingetrokken. Bij schrijven van 23 april 2009 heeft appellant het beroep ingetrokken en de rechtbank verzocht het Uwv bij afzonderlijke uitspraak in de kosten van het geding te veroordelen.

2. Bij de aangevallen uitspraak heeft de rechtbank het Uwv veroordeeld tot het vergoeden van redelijkerwijs gemaakte proceskosten ten bedrage van € 1785,00. Deze kosten zijn gemaakt door de door appellant ingeschakelde deskundige.

3. In hoger beroep heeft appellant aangevoerd dat de rechtbank ten onrechte alleen uitspraak heeft gedaan inzake de kosten van de door appellant ingeschakelde deskundige, terwijl ook verzocht was om vergoeding van de overige kosten. Die overige kosten bestaan uit € 644,00, te weten het indienen van een beroepschrift en het indienen van het deskundigenrapport.

3.2 De Raad heeft vastgesteld dat de rechtbank zich in de aangevallen uitspraak niet heeft uitgelaten over de overige proceskosten. De Raad acht voldoende onderbouwd dat de kosten die zijn gemaakt voor het indienden van het beroepschrift (€ 322,00) voor vergoeding in aanmerking komen. De kosten gemaakt voor het enkel indienen van het deskundigenrapport komen niet voor vergoeding in aanmerking.

3.3 Hieruit volgt dat de aangevallen uitspraak, voor zover aangevochten, wordt vernietigd en het Uwv aanvullend wordt veroordeeld in de proceskosten van appellant in beroep, groot € 322,00 en de proceskosten in hoger beroep, groot € 322,00 (het indienen van het hoger beroepschrift), derhalve totaal € 644,00.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep,

Recht doende:

Vernietigt de aangevallen uitspraak voor zover aangevochten,

Veroordeelt de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen in de proceskosten van appellant in beroep en in hoger beroep tot een bedrag van in totaal € 644,00, te betalen door het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen,

Bepaalt dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen aan appellant het door hem in hoger beroep betaalde griffierecht van € 110,00 vergoedt.

Deze uitspraak is gedaan door G. van der Wiel, in tegenwoordigheid van A.C.W. Ris-van Huussen als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 20 november 2009.

(get.) G. van der Wiel.

(get.) A.C.W. Ris-van Huussen.

IvR

Gepseudonimiseerd gepubliceerd door de Rechtspraak (open data, publiek domein). Bron: uitspraken.rechtspraak.nl. Dit is geen juridisch advies.