Uitspraak · Socialezekerheidsrecht
Centrale Raad van Beroep, 23 oktober 2009
ECLI:NL:CRVB:2009:BK1155Zaaknummer 08-1423 WAO
- Instantie
- Centrale Raad van Beroep
- Datum uitspraak
- 23 oktober 2009
- Publicatiedatum
- 5 april 2013
- Zaaknummer
- 08-1423 WAO
- Rechtsgebied
- Civiel recht, Bestuursrecht, Socialezekerheidsrecht
- Procedure
- Hoger beroep
- Zittingsplaats
- Utrecht
- Soort
- Uitspraak
Inhoudsindicatie
Toewijzing vergoeding van de wettelijke rente over de aan appellant toekomende nabetaling van zijn uitkering. Met de rechtbank is de Raad van oordeel dat niet gebleken is van een onjuiste berekening van de wettelijke rente. De Raad verwijst hierbij naar de specificatie van de renteberekening die als bijlage bij het primaire besluit van 8 januari 2007 gevoegd was. Hierin wordt een overzicht gegeven van ondermeer het recht op nabetaling van de uitkering en wordt de rente op rente berekening per maand gespecificeerd over de periode 1998 tot 2007.
III. BESLISSING
De Centrale Raad van Beroep,
Recht doende:
Bevestigt de aangevallen uitspraak.
Deze uitspraak is gedaan door D.J. van der Vos, in tegenwoordigheid van A.C.A. Wit als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 23 oktober 2009.
(get.) D.J. van der Vos.
(get.) A.C.A. Wit.
EK
Volledige tekst
Inhoud van de uitspraak
08/1423 WAO
Centrale Raad van Beroep
Enkelvoudige kamer
U I T S P R A A K
op het hoger beroep van:
[appellant] (hierna: appellant),
tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 21 januari 2008, 07/1233 (hierna: aangevallen uitspraak),
in het geding tussen:
appellant
en
de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (hierna: Uwv).
Datum uitspraak: 23 oktober 2009
I. PROCESVERLOOP
Namens appellant heeft mr. N. Velthorst, advocaat te Amsterdam, hoger beroep ingesteld.
Het Uwv heeft een verweerschrift ingediend.
Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 september 2009. Appellant is met voorafgaand bericht niet verschenen. Het Uwv heeft zich laten vertegenwoordigen door F. Eijmael.
II. OVERWEGINGEN
1.1. Bij besluit van 8 januari 2007 heeft het Uwv naar aanleiding van een verzoek om vergoeding van de wettelijke rente over de aan appellant toekomende nabetaling van zijn uitkering een bedrag van € 9.711,28 toegewezen.
1.2. Bij besluit van 3 mei 2007 (het bestreden besluit) heeft het Uwv het ingediende bezwaar ongegrond verklaard.
2. De rechtbank heeft het beroep van appellant ongegrond verklaard.
3. Appellant is van die uitspraak in hoger beroep gekomen en heeft zijn standpunt herhaald dat het Uwv met het bestreden besluit onvoldoende begrijpelijk en inzichtelijk heeft gemaakt waar de berekening van de hoogte van de wettelijke rente op is gebaseerd.
4.1. Met de rechtbank is de Raad van oordeel dat niet gebleken is van een onjuiste berekening van de wettelijke rente. De Raad verwijst hierbij naar de specificatie van de renteberekening die als bijlage bij het primaire besluit van 8 januari 2007 gevoegd was. Hierin wordt een overzicht gegeven van ondermeer het recht op nabetaling van de uitkering en wordt de rente op rente berekening per maand gespecificeerd over de periode 1998 tot 2007. Over de nabetalingen tot 1 januari 2000 is aan wettelijke rente een bedrag van € 7.262,67 toegekend. De nabetaling over de periode na 1 mei 2001 leidde tot een bedrag van € 2.448,61 aan rente. Tezamen is dit het in het bestreden besluit genoemde bedrag van € 9.711,28.
4.2. Het hoger beroep slaagt niet.
5. De Raad acht geen termen aanwezig om toepassing te geven aan artikel 8:75 van de Algemene wet bestuursrecht.
III. BESLISSING
De Centrale Raad van Beroep,
Recht doende:
Bevestigt de aangevallen uitspraak.
Deze uitspraak is gedaan door D.J. van der Vos, in tegenwoordigheid van A.C.A. Wit als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 23 oktober 2009.
(get.) D.J. van der Vos.
(get.) A.C.A. Wit.
EK
Wetsartikelen in deze uitspraak
Gepseudonimiseerd gepubliceerd door de Rechtspraak (open data, publiek domein). Bron: uitspraken.rechtspraak.nl. Dit is geen juridisch advies.